Print this page

Muzej pozorišnih lutaka

Saopštenje za javnost

Broj: 96/21
ponedeljak, 8. mart 2021.
                                                                                   SVIM MEDIJIMA
                                                                         SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

PREDMET:  JU Turistička organizacija grada Banja Luka  žrtva slučajnog ili namjernog hakerskog napada


Poštovani,
Javna ustanova Turistička organizacija grada Banja Luka žrtva je slučajnog ili namjernog hakerskog upada u sistem, a slučaj je prijavljen Policijskoj upravi  Banja Luka koji su po hitnom postupku preuzeli sve radnje kako bi se utvrdio uzrok nemilog događaja i krivac priveo pravdi. Više detalja ćemo objaviti po završetku istrage.    
Naime, u nedjelju 07. marta, u kasnim popodnevnim časovima na digitalnom turističkm vodiču, koji se nalazi u okviru „City light“, lociran u centru grada na trgu Krajina, pojavili su se neprimjerni porno sadržaji. JU Turistička organizacija grada izražava žaljenje zbog ovog incidenta.
JU Turistička organizacija će , sa svog aspekta, preuzeti potrebne mjere kako se ne bi dešavali ovakvi „upadi u sistem turističke veb prezentacije“koja se nalazi na tabletu.
Mi ćemo i dalje biti posvećeni obogaćivanju  sadržaja digitalnog turističkog vodiča, a od sada će način unosa sadržaja biti izmijenjen. Brine i čudi činjenica da su ovakvi afirmativni i lijepi sadržaji izloženi agresivnim „sajber napadima“.   


Direktor
Irena Radojević, dipl.inž.ekol.


  Vijesti