78 000, Banjaluka, Kralja Petra I Karađorđevića 87   +387 (51) 490 306    tobl@teol.net   FAQ

Kultura Banjaluke

Najava dočeka Nove godine u Banjaluci

Haris Džinović, jedna od najvećih regionalnih estradnih zvijezda, zabavljaće Banjalučane u novogodišnjoj noći, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić, poslije današnjeg sastanka sa predstavnicima turističkih agencija i hotela.

Prema njegovim riječima, za ovogodišnju, novu manifestaciju „Banjalučka zima 2018/2019“ pripremljen je bogat program, čija će kruna biti trodnevni, veliki koncerti tokom novogodišnjih praznika, po uzoru na Budvu i neke druge regionalne centre koji na ovakav način obilježavaju ulazak u novu godinu.

Prema utvrđenom programu, 30. decembra nastupiće Željko Samardžić, u novogodišoj noći Haris Džinović a 1. januara Banjalučane očekuje veliki koncert Željka Joksimovića.

– U isto vrijeme, naši sugrađani i turisti, koje ove godine očekujemo u velikom broju, imaće priliku da posjete atraktivne turističke sadržaje na pet lokacija u gradu – u Parku Mladen Stojanović, Parku Petar Kočić, Trgu Krajine, platou ispred Muzeja savremene umjetnosti i u parkiću kod Narodnog pozorišta RS – rekao je Radojičić.

Kako je naglašeno, cilj ovog koncepta je da se u grad privuče što veći broj turista, zbog čega su gradske vlasti danas pozvale hotelijere i agencije da pripreme posebne turističke pakete kako bi Banja Luka nastavila trend povećanog turističkog rasta. Na opredjeljenje Gradske uprave da krene u ovom pravcu, kako je rečeno, upućuje i analiza efekata „Proljeća u Banjaluci“ koja je ukazala na veliki rast prihoda u ugostiteljskim objektima i hotelima tokom trajanja ove manifestacije.

Na osnovu ranije provedenog javnog poziva za organizaciju sadržaja u okviru „Banjalučke zime“, atraktivne turističke sadržaje pripremiće agencije „HBO colors“ iz Novog Sada, te banjalučki „Mint“ i „Lucido“.

Prema rezultatima javnog poziva, „HBO colors“ organizovaće turističke sadržaje na Trgu Krajine i u Parku Petar Kočić, „Mint“ u Parku Mladen Stojanović, dok će „Lucido“ pripremiti prigodni program na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti i parkiću pored Narodnog pozorišta.

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić, kazala je da se, organizacijom manifestacije „Banjalučka zima“, namjerava kreirati atraktivan sadržaj, sa ciljem privlačenja što većeg broja turista u grad na Vrbasu.

– Sa ovom manifestacijom, u rukama imamo dobru ponudu i atraktivan turistički program, a sigurni smo da će nam u tim nastojanjima pomoći i najavljeno otvaranje novih avio linija sa banjalučkog aerodroma – navela je Trivićeva.

Najavu možete vidjeti na linku-Haris Džinović, Željko Joksimović i Željko Samardžić! 


  Vijesti
Septembar 2020
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4