78 000, Banjaluka, Kralja Petra I Karađorđevića 87   +387 (51) 490 306    tobl@teol.net   FAQ

Dajak

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Datum : 16.03. 2020.

Broj: 173/20

SVIM MEDIJIMA

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Poštovani,

U Javnoj ustanovi Turistička organizacija Grada Banja Luka nema potvrđenih slučajeva infekcije virusom COVID 19 (korona virusom) U skladu sa uputstvima Štaba za vanredne situacije Grada Banja Luka i medicinskih stručnjaka preduzete su sve mjere pojačane higijene i dezinfekcije radnog prostora kao i organizovanog, ograničenog, radnog vremena dežurstva po grupama i rada od kuće. U Info centru JU Turistička organizacija, ul. Kralja I Karađorđevića, ukidaju se „radne subote“ i druga smjena zbog mjera predostrožnosti od bliskog kontakta. Zbog epidemiološke situacije izazvane korona virusom prvi na udaru je turistički sektor. Prema informacijama vlasnika smještajnih kapaciteta, hotela, motela, hostela i drugih okazano je više od 90% rezervacija za mjesece mart i april. Turističke agencije javljaju da su otkazana putovanja kao i ljetovanja. Takođe, otkazani su grupni dolasci turista u Banju Luku. JU Turistička organizacija grada Banja Luka započela je realizaciju projekta "TANGRAM" kroz “ADRION” program Evropske unije sa italijanskim partnerima te zbog toga trpi posljedice po pitanju dinamike i rada. Manifestacije Ćevap fest, Kozara etno i Ljeto na Vrbasu su upitne po pitanju unutrašnjih restrikcija kao i finansiranja.

Ukoliko se stanje vezano za korona virus pogorša, postoji mogućnost da turistički promet bude blokiran, a samim tim neće biti naplate boravišne takse, izvora iz kojeg uglavnom finansiramo (van)administrativne aktivnosti kao što su nastupi na sajmovima, organizacija događaja, promotivne kampanje i slično.

S poštovanjem

Direktor